Honlap üzemeltetés

 

Egy weboldal elkészítése önmagában egy viszonlag jól tervezhető, időben behatárolható folyamat. A legnehezebb feladat mindig, az oldal tartalmának elkészítése, a megfelelő üzenet leírása, amit a weboldalunkon keresztül ügyfeleinknek kommunikálni szeretnénk.

A rossz hír az, hogy ezt a legtöbb esetben az adott cég belső embereinek kell megírni,  bár mi segíteni tudunk ebben.

Első körben mindig a honlap célját kell megfogalmazni, a struktúrát, kezelhetőséget, tartalmat a fő cél alá kell rendelni. Ilyen célok lehetnek például: bizalom építése ügyfélszerzés szempontjából, régi ügyfelekkel történő kapcsolattartás,  termékcsaládok bemutatása, részletesebb információk, stb…

Hiába készítünk el egy weblapot, annak folyamatosan hozzá kell simulnia a vállalkozásunkhoz és az aktuális trendekhez. Ez bizony folyamtos munkát igényel.

Régen úgy gondoltam, mi sem egyszerűbb ennél, adunk az ügyfélnek egy úgynevezett tartalomkezelő rendszert (CMS), majd ők megoldják ezt a feladatot.

Sok éves tapasztalatom alapján rá kellett jönnöm, hogy ezeket a tartalomkezelő rendszereket csak részben tudták adminisztrálni, gyakran újabb külsős alvállalkozókat vettek igénybe erre a feladatra drága pénzért, vagy külön alkalmazott lett erre a pozícióra, ami még drágább megoldás. Aki pedig saját maga használta ezeket a rendszereket, és nem rendelkezett HTML, CSS  stb… , tudással, nem alkatott túl szép oldalakat stilisztikailag, mondjuk úgy, egy nagyon szép dizájn is elrontható ha a tartalom nem szépen formázott, képek összevissza vannak benne stb…

Aztán a másik nagy probléma, hogy a weboldalak pár év alatt teljesen elavulnak. Ezzel az eszközzel lehet ellenőrizni legjobban, hogy menynire elavult jelenleg egy adott weboldal:

Google weboldal ellenőrző

Itt úgy gondolom az a jó eredméy, ha mindegyik eredmény zöld, persze ha valami adott ingyenes rendszert használunk, akkor lehetnek sebességbeli problémák, ez nem feltétlen nagy gond.

Mi, a  Netsource Online Kft. a fenti problémára a következő megoldást találtuk ki.

A weboldalát havi díjas konstrukció kereteiben teljes körűen üzemeltetjük. A havi díj tartalmaz minden technológiai működéshez tartozó hátteret, még a leveletzést is, valamint az ügyfél igényeihez igazódó havi munkamenyniséget. Az alapkonstrukciónkban ez havi egy óra informatikai munka, természetesen ettől felfelé egyedi kedvező ajánlat alapján el tudunk térni.

Áraink

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.